Je staat in de drogisterij en ziet daar een prachtige lippenstift liggen. Het enige nadeel: het kleine stickje is behoorlijk aan de prijs. Wat nou als je je wel laat verleiden tot de koop, maar dat thuisgekomen blijkt dat het helemaal niet jouw kleur is?

Dan ben je mooi in de aap gelogeerd, want je hebt een lippenstift waar je een flink bedrag voor hebt neergeteld en ook nog eens eentje die je waarschijnlijk nooit meer zal gebruiken! Dit kan je niet alleen met lippenstift overkomen, maar bijvoorbeeld ook met een parfum. Probeer je deze in de winkel op, dan ruikt ie heerlijk. Maar je wordt dan wel flink bedwelmd door alle andere geuren van de parfumerie: je neus kan moeilijk al deze geuren onderscheiden van elkaar. De kans bestaat dat jij een peperduur flesje koopt en dat thuis blijkt dat de geur al vervlogen is. Dat zou niet moeten met een duur parfum!

In deze beide gevallen is het verstandig als je eerst research gaat doen naar het product. Hoe dan? Je zou de verschillende beautyblogs op internet kunnen raadplegen. Er zijn veel meiden (en in sommige gevallen ook jongens) die in korte verhaaltjes uitleggen wat ze van een product vinden. Dan letten ze bij make-up onder andere op de kleur en of het makkelijk op te brengen is, bij parfum leggen ze uit hoe het ruikt en hoe lang het blijft zitten. Zij doen de research voor jou! Een andere manier is door zelf een product uit te proberen. Dat doe je met gratis samples! In sommige tijdschriften zit er heel af en toe wel een heerlijk geurend proefmonster van een deodorant of een geurtje. Je kunt dan gelijk testen of het wat voor jou is!

Deze samples zijn ook via het internet verkrijgbaar. Je ontvangt het gratis monster na bestelling dan bij jou in de post en zo kan je het zelf gaan uitproberen. In sommige gevallen hoef je helemaal niks aan verzendkosten te betalen en kan je het dus helemaal gratis bestellen! Probeer het parfum uit de sample op je polsen of kies voor één van de make up samples en breng die aan op de juiste plek. Zijn de gratis producten naar je zin? Dan ga je, nadat de samples op zijn, naar de winkel om wél het product te kopen zodat je er langere tijd van kan genieten!