Als een Nederlander het woord ‘gratis’ hoort, is hij er als de kippen bij. De inwoners van Nederland worden door de rest van de wereld bestempeld als ‘gierig’ maar kan je het niet beter zuinig noemen?

Wij houden van gratis muziek, van gratis spellen en nog meer producten die kosteloos verkrijgbaar zijn. Maar ondertussen geven we nog steeds wel genoeg geld uit aan luxeproducten zoals een ipad, een etentje of een vakantie. Dat betekent niet dat we af en toe mogen profiteren van een gratis presentje!

Het kan om iets kleins gaan, zoals gratis proefmonsters met wasmiddel, mascara of hondenvoer. Interessant om te kijken of het product bij jou of je hond werkt of niet! En zo ja, dan is de kans groot dat je hem zelf in huis haalt door het product aan te schaffen. Maar er zijn ook wel grotere producten verkrijgbaar zoals een horloge, een agenda of een t-shirt. Dat is helemaal mooi! Voor veel mensen is het een sport om zoveel mogelijk gratis spulletjes te ontvangen. Voor een minimale inzet krijg je een gratis product, bijvoorbeeld door je gegevens achter te laten of door een vragenlijst in te vullen.

Op deze gratis website zie je meteen wat er te halen valt. Een gratis film, een gratis zonnebril, een gratis hoesje voor je telefoon: klik erop en je wordt meteen meegenomen naar de gratis site die jou het product aanbiedt. Ben je toch wat huiverig voor het afgeven van je e-mail en andere online gegevens? Kijk dan eens achter het te verkrijgen product. Daar staat precies aangegeven wat je moet doen om het in huis te ontvangen. Laat je liever geen e-mail achter? Klik dan niet op het product waarbij je dat wél moet doen. In sommige gevallen kan het voorkomen dat je een gratis item ontvangt maar dat je er wel verzendkosten voor moet betalen. In sommige gevallen krijg je voor dat kleine bedrag best een flink presentje. Wil je echt geen geld neertellen voor een product? Kijk dan bij de andere items waar je geen verzendkosten hoeft bij te betalen.