Er zijn op het internet verschillende manier om aan gratis producten te komen. Zo kan je enerzijds proefmonsters of samples aanvragen, anderzijds zijn er allerlei prijsvragen waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Maar samples zijn maar kleine producten die zo op zijn en de kans dat je een prijsvraag wint is ook niet behoorlijk groot. Wat blijft er dan nog over? Je kunt spullen gratis ophalen!

Neem maar eens een voorbeeld aan jezelf: je hebt vast wel eens een dagje waarbij je het hele huis gaat opruimen. Dan kom je wel eens spullen tegen waarvan je eigenlijk wel weet dat je ze niet meer gebruikt. Een oud koffiezetapparaat, comfortabele maar te grote of te kleine kleding, oud speelgoed van je kinderen, noem het maar op. Maar ook spulletjes van een hobby die je al lang opgegeven hebt, dierbenodigdheden van een dier die je niet meer hebt of boeken en tijdschriften die je echt niet meer leest. Meestal gaan deze producten linea recta de kliko in. Weg ermee! Maar sta er eens heel even bij stil: misschien kan je iemand anders wel heel blij maken met een setje breinaalden, een konijnenhok of een doos vol lego!

Door je spullen online te zetten, kunnen geïnteresseerden reageren. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Je zult zien dat er flink wat mensen zijn die er een sport van maken om zoveel mogelijk gratis artikelen te verkrijgen. Voor sommige is het een sport, voor weer anderen is het luxe. Zij hebben misschien niet zoveel te besteden! Tijdens je plaatsing van jouw gratis product kan je ook wel eens tegen iets aanlopen wat je zelf wilt hebben. Ben je al lang op zoek naar een bijzondere plant, muziek van een bepaalde artiest of een grappig meubeltje voor in huis? Misschien tref je het wel op de website ‘gratis op te halen’! Zo heb je vele categorieën waarin spullen gratis aangeboden én gezocht worden. Wil jij per se de eerste druk van je lievelingsboek hebben? Plaats dan een oproepje en wie weet wat er uit komt!

Je kunt niet alleen spullen gratis ophalen, er worden ook regelmatig gratis diensten aangeboden. Een kapster in spe die modellen nodig heeft, iemand die voor een cursus reiki mensen nodig heeft of een iemand die in zijn of haar vrije tijd graag bomen snoeit. Ideaal wanneer je zelf niet graag het snoeimes ter hand neemt! Neem maar eens een kijkje op het wereldwijde web en ontdek wat er allemaal gratis op te halen is.