Snel gratis geld verdienen maar er niks voor hoeven doen: dat klinkt als een droom! Dankzij het internet wordt deze droom bijna waarheid. Het is namelijk heel eenvoudig om gratis online geld te verdienen en dat met een minimale inspanning. Een zakcentje bijverdienen is immers nooit verkeerd. Dat doe je bijvoorbeeld door je in te schrijven voor prijsvragen. Er zijn genoeg bedrijven die een wedstrijd uitschrijven waarbij een geldbedrag te winnen is. Bijvoorbeeld een waardebon voor een bepaalde webshop! Ontvang een cheque ter waarde van 100 euro, uit te geven bij een groot online warenhuis. Of je wint een geldprijs die uit te geven is bij een supermarkt. Dan mag je een uur gratis shoppen!

Maar ook grotere gratis geldprijzen zijn te winnen via het wereldwijde web. Bijvoorbeeld door mee te spelen met een bepaald spel of door een online kraslot te krassen. Bij die laatste lopen de prijzen soms wel op tot honderdduizend euro of meer! Ga naar een website voor gratis online krassen en registreer je. Je ontvangt dan een gratis bedrag waarmee jij je kraskaarten koopt. Staat het geluk aan jouw zijde, dan bestaat een grote kans dat jij mooie gratis geldbedragen scoort!

Een andere en effectieve manier om snel gratis geld te verdienen is door middel van spaarprogramma’s. Meld je er voor aan, dan ontvang jij iedere dag allerlei mailtjes die je moet lezen. Lees je ze door, dan krijg je per mail een bedrag. Het komt ook voor dat je op banners moet klikken of dat je mee doet aan onderzoeken. In principe kost het je niet veel tijd en het enige wat van jou wordt verwacht is dat je een computer en e-mailadres hebt! Enquêtes zijn ook een geliefd middel om gratis centjes te krijgen. Er zijn veel bedrijven die een grote vraag naar onderzoek hebben. Een bakker wil bijvoorbeeld weten wat zijn meest populaire brood is en een bepaald computerbedrijf is nieuwsgierig naar reviews van haar klanten. Er zijn websites die voor hen een vragenlijst online plaatsen. Jij kan dan per ingevulde enquête een bedrag krijgen! Het is niet bijzonder veel, maar elke euro is mooi meegenomen, toch?

Let op: Inkomsten moet je aangeven bij de Belastingdienst

Hartstikke leuk en aardig al dat gratis geld, maar let op: het zijn inkomsten. En inkomsten moeten bij de Belastingdienst worden gemeld. Deze kleine bijverdiensten worden door hen wel getolereerd, alhoewel het strikt gezien niet helemaal legaal is. Je geeft de inkomsten op bij je jaarlijkse aangifte, in ‘box 1’. Die worden opgeteld bij de rest van je inkomsten en daar betaal je vervolgens inkomstenbelasting over.